top of page
jmeuter

Van proberen kun je leren en digitaliseren




In mijn vorige blogs heb ik vele mogelijkheden beschreven waarmee je als ondernemer digitaal kunt groeien. In deze blog wil ik het dichter bij de ondernemer brengen. Je zult als ondernemer jou eigen digitale vaardigheden echt moeten optimaliseren om digitaal relevant te blijven. Het is goed om zelf een digitale scan te maken. Beter nog, laten we er samen een maken. Deze blog is ook gelijk een uitnodiging voor komende workshop bij het Stadslabs Sittard-Geleen. In deze workshop maken we samen een digitale scan van jou als ondernemer. De meeting is een bewustwording om te weten en te meten waar jij staat ten opzichte van alle digitale veranderingen. Ik zal enkele onderwerpen die ook in de workshop besproken worden onder elkaar zetten, zodat je al een beeld krijgt over welke digitale vaardigheden ik het heb.


Microsoft Office: Microsoft Office, met name Word, Excel en PowerPoint, is een essentieel onderdeel van elke ondernemersuitrusting. Het is een veelzijdig kantoorpakket waarmee je documenten, spreadsheets, presentaties en meer kunt maken. Het klinkt heel logisch, maar hoe goed beheers jij deze programma’s?


Netwerken en communicatie: Netwerken en communicatie zijn belangrijke vaardigheden voor elke ondernemer. Om effectief te netwerken, moet je kunnen communiceren via sociale media, e-mail, telefoon en face-to-face contact. Ben je bekend met meerdere sociale mediaplatforms die bij jouw doelgroep passen? Ben je bekend met de communicatie stijlen die digitaal gewenst zijn?


Financieel beheer: Financieel beheer is een andere cruciaal vaardigheid voor ondernemers. Je moet kunnen begrijpen van financiële systemen en hoe je je geld kunt beheren. Dit omvat het opstellen van financiële plannen, het opzetten van een budget, het beheren van je kosten en het analyseren van financiële gegevens. Gebruik je de juiste software die je ondersteunt? Gebruik je diverse devices om alles te regelen?


Online marketing: Als ondernemer moet je weten hoe je online marketing kunt gebruiken om je bedrijf en producten te promoten. Dit omvat het opzetten van een website, het gebruik van sociale media, zoekmachineoptimalisatie, e-mailmarketing en meer. Wie wil je zijn digitaal? Hoe wil je dat andere jou zien en vinden op het internet?


Projectmanagement: Projectmanagement is een andere belangrijke ict-vaardigheid voor ondernemers. Je moet kunnen plannen, organiseren, leiden en controleren van projecten om succesvol te zijn. Dit omvat het beheer van taken, het bewaken van deadlines, het coördineren van resources en het verbeteren van processen. Welke planningstools verbind je aan elkaar om digitaal effectief te werken?


Data-analyse: Ondernemers moeten in staat zijn om kwantitatieve en kwalitatieve data te verzamelen, te analyseren en te interpreteren om inzicht te krijgen in de markt en de prestaties van hun bedrijf. Begrijp je de kracht van data-analyses? Hoe koppel je de conclusies van je data-analyses aan concrete vervolg acties?


Cloud Computing: Ondernemers moeten in staat zijn om gebruik te maken van cloud-based oplossingen om hun bedrijfsprocessen te verbeteren en hun productiviteit te verhogen. Hoe flexibel ben jij om altijd en overal te werken? Heb jij nog wel een vaste werkplek nodig?

Cybersecurity: Ondernemers moeten hun bedrijf en klanten beschermen tegen cyberaanvallen door de juiste beveiligingsmaatregelen in te stellen. Hoe veilig is je onderneming? Ben je bekend met de mogelijkheden en beperkingen?


Programmeer- en coderingstechnologie: Ondernemers moeten in staat zijn om te begrijpen en te gebruiken programmeer- en coderingstechnologieën om hun producten en diensten te verbeteren. Mijn ervaring is dat ondernemers de lastigste vaardigheid vinden. Toch is hij essentieel. Het begrijpen van programmeer- en coderingtechnologie is nodig om digitaal relevant te blijven.


Zoals eerder vermeld komen we workshops aan waar je een digitale scan kan afnemen. Zorg dat je digitaal relevant bent en blijft. Maak het bespreekbaar met collega's en andere ondernemers. Je kunt mij altijd bellen, mailen of maak een afspraak met mij om te sparren. Tot snel!



8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page