top of page
jmeuter

Virtueel relevant wordt werkelijkheid



Vorige week hebben een student en ik een gave presentatie gegeven over Virtual Reality. Het mooie is dat we nu in een fase zijn dat de software gratis is en de complexiteit van programmeren makkelijker is geworden. Hierdoor is werken met VR erg laagdrempelig geworden. Deze gedachte bleef bij mij hangen. Daarnaast heb ik in mijn vorige blog geschreven over Augmented Reality en VR kun je zien als een broertje hier van. Ik neem je in de voordelen.


Voor ondernemers wordt Virtual Reality Videoconferencing belangrijk. In 2023 zal virtual reality videoconferencing een veelvoorkomend fenomeen zijn in de zakelijke wereld. Met deze technologie kunnen ondernemers virtuele vergaderruimtes hosten met collega’s op verschillende locaties. Vergaderingen zullen op een meeslepende manier worden geleverd door virtuele gebaren en stemherkenning te combineren met 3D-video’s.


Daarnaast zullen er Virtual Reality-winkels ontstaan in 2023. Met deze technologie kunnen ondernemers virtuele winkels hosten die klanten een meeslepende winkelervaring bieden. Klanten kunnen virtueel rondlopen in winkels, producten selecteren, beoordelen, vergelijken en kopen. Een andere toepassing met VR zullen Virtuele beursvloeren worden. De handelsindustrie zal ook profiteren van virtual reality-technologie in 2023. Met deze technologie kunnen ondernemers virtuele handelsvloeren hosten waar handelaren kunnen handelen met real-time data en virtuele beurzen kunnen volgen.


Natuurlijk wordt VR steeds belangrijker in het onderwijs. Je kunt al gaan nadenken over complete Virtual Reality-opleidingen. Met deze technologie kunnen ondernemers virtuele klaslokalen hosten waar studenten kunnen leren in een meeslepende omgeving. Wanneer je verder gaat denken, dan worden virtuele evenementen ook steeds realistischer. Met deze technologie kunnen ondernemers virtuele evenementen hosten waar bezoekers kunnen genieten van een meeslepende ervaring.


Waar moet je beginnen als ondernemer? Hoe kun je VR gaan toepassingen?

a. Onderzoek doen: het eerste wat ondernemers moeten doen om te profiteren van virtual reality-technologie in 2023 is onderzoek doen naar de mogelijkheden die virtual reality biedt. Ze moeten kritisch kijken naar de technologie en de verschillende manieren waarop ze hun bedrijf kunnen verbeteren met virtual reality.

b. Investeren in hardware: een tweede stap die ondernemers moeten nemen om gebruik te maken van virtual reality-technologie in 2023 is om te investeren in hardware. Ondernemers moeten virtual reality-brillen, headsets, controllers en andere hardware kopen die nodig zijn om de technologie te implementeren.

c. Ontwikkel een strategie: de derde stap die ondernemers moeten nemen om de voordelen van virtual reality te maximaliseren in 2023 is het ontwikkelen van een strategie. Ze moeten een strategie bedenken om virtual reality te integreren in hun bedrijf zodat ze de voordelen ervan kunnen benutten.

d. Ontwikkel een Virtual Reality-ervaring: een vierde stap die ondernemers moeten nemen om virtual reality in 2023 te benutten is het ontwikkelen van een virtuele ervaring. Zij moeten een virtuele ervaring ontwikkelen die hun klanten een meeslepende ervaring biedt.

e. Blijf testen en verbeteren: de laatste stap die ondernemers moeten nemen om ervoor te zorgen dat ze de voordelen van virtual reality in 2023 kunnen benutten is het blijven testen en verbeteren van hun virtuele ervaringen. Ze moeten hun virtuele ervaringen testen en verbeteren om ervoor te zorgen dat ze kunnen blijven concurreren met andere ondernemingen.


Het blijft soms lastig te duiden welke branche VR verder gaat omarmen. Er zijn als branches waar VR al heel normaal is. Ik geef enkele mogelijkheden van branches waar VR verder zal groeien.


1. Gezondheidszorg: Virtual Reality wordt steeds meer ingezet in de gezondheidszorg om patiënten te helpen bij het behandelen van bepaalde klachten. Virtual Reality kan bijvoorbeeld gebruikt worden om fobieën te behandelen, zoals spinnen of het vliegen. Virtual Reality kan ook worden gebruikt voor andere therapieën zoals cognitieve gedragstherapie.

2. Onderwijs: Virtual Reality kan worden gebruikt om leerlingen een betere leerervaring te bieden. Virtual Reality kan bijvoorbeeld worden gebruikt om leerlingen de kans te geven om virtuele werelden te verkennen, waar ze kunnen leren over geschiedenis, geografie en natuurkunde. Virtual Reality kan ook worden gebruikt om leerlingen een visuele en interactieve leerervaring te bieden.

3. Logistiek: Virtual Reality kan worden gebruikt om logistieke processen te verbeteren. Virtual Reality-technologie kan worden gebruikt om informatie over voorraad en bestellingen te verzamelen, waardoor bedrijven in staat zijn om hun processen efficiënter te laten verlopen. Virtual Reality kan ook worden gebruikt om de veiligheid op de werkvloer te verbeteren door virtuele trainingen te geven om medewerkers te trainen in veilig werken.

4. Retail: Virtual Reality kan worden gebruikt om winkels meer interactief te maken voor klanten. Virtual Reality kan worden gebruikt om virtuele winkels te creëren waar klanten virtuele producten kunnen bekijken en kopen. Virtual Reality kan ook worden gebruikt om klanten virtuele proeverijen te laten doen voordat ze een product kopen.

5. Toerisme: Virtual Reality kan worden gebruikt om toeristen een unieke ervaring te bieden. Virtual Reality kan bijvoorbeeld worden gebruikt om toeristen een virtuele tour te laten doen van bezienswaardigheden. Virtual Reality kan ook worden gebruikt om toeristen een virtuele beleving te bieden van een stad, waardoor ze een beter beeld krijgen van de cultuur en geschiedenis.


Wanneer je als ondernemer meer wilt weten over VR, kijk dan eens bij de branches waar VR al veel gebruikt wordt. Hier een top drie van branches waar VR al jaren gebruikt wordt.


1. Gaming: Virtual Reality is al jarenlang een populaire technologie in de gaming-industrie. Virtual Reality kan worden gebruikt om gamers een realistische ervaring te bieden waardoor ze zich in een andere wereld kunnen begeven. Virtual Reality-technologie wordt ook steeds vaker gebruikt in mobiele games.

2. Architectuur: Virtual Reality wordt veel gebruikt door architecten om 3D-modellen te creëren van gebouwen voordat ze daadwerkelijk worden gebouwd. Virtual Reality-technologie wordt ook gebruikt om inspecties uit te voeren van gebouwen, waarmee problemen kunnen worden opgespoord voordat ze optreden.

3. Defensie: Virtual Reality wordt al jarenlang gebruikt binnen de defensieindustrie. Virtual Reality-technologie wordt gebruikt om soldaten te trainen voor hun missies. Virtual Reality wordt ook gebruikt om militaire voertuigen te bouwen, waarmee het mogelijk is om een realistische simulatie te maken van een gevaarlijke situatie.


Kortom, VR is groeiende en het is tijd om mee te groeien als ondernemers. Probeer de mogelijkheden van VR bespreekbaar te maken met collega’s en ook andere ondernemers. Probeer bondgenoten te vinden en samen te gaan ontwikkelen. Versterk elkaar in de mogelijkheden. Soms moet je ook gewoon starten, testen en een stap durven zetten.

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page